Bereikbaarheidsdienst

Bereikbaarheidsdienst

“Wij staan dag en nacht voor u klaar me een glimlach”

Zorgvragen kunnen worden gesteld wanneer de abonnee het nodig heeft.

Minder escalaties doordat abonnees 24/7 een hulplijn kunnen inroepen.

Verlaging van de werkdruk waarmee de vitaliteit word verhoogd.

Ondervanging personeelskrapte door combinatie van Zorgbellen en zorg achter de voordeur

Met de inzet van zorgbellen voldoet u aan de 24-uursbegeleiding eisen.

Bij spoedgevallen komen wij ter plaatse.

Zorg bellen levert begeleiding op afstand door middel van (beeld)bellen. Met de app die op je telefoon beschikbaar zal zijn, kan iedereen eenvoudig met een druk op de knop rechtstreeks verbinding maken met een van onze professionele begeleiders.  Voor sommige doelgroepen is het makkelijker en mogelijk om op uw locatie een ruimte in te richten waar een systeem beschikbaar zal zijn met dezelfde  mogelijkheden. Wij willen voor iedereen toegankelijk zijn.

 

“Altijd iemand bereikbaar1!”

 

Veel organisaties en zorgaanbieders werken niet dag en nacht, maar moeten wel dag en nacht bereikbaar zijn voor hun cliënten. Bereikbaarheidsdiensten zijn daarvoor in het leven geroepen. Iedere werknemer neemt een x aantal bereikbaarheidsdiensten per jaar op zich om met zijn allen de zorg te dragen voor een gevuld bereikbaarheidsrooster. Dit is in veel bedrijven een knelpunt. Gezondheid, afstand woon – werk, gezinsleven, sport en afspraken, er zijn een hoop argumenten waarom bereikbaarheidsdienst niet past in de agenda van veel mensen. Uiteraard is het draaien van bereikbaarheidsdiensten ook gewoon uitputtend. Naast je ‘normale’ werktijden ben je, vaak een week lang, 24/7 bereikbaar. Bij alles wat je doet moet je denken aan je werktelefoon. Is hij opgeladen? Heb ik hem bij me? Zal ik worden gebeld door een client tijdens het uitlaten van de hond, douchen, als ik mijn kind voorlees? Het is een extra belasting voor iedere medewerker, zelfs als er niemand belt met een crisis.

 

Zorgbellen is dag en nacht bereikbaar en kan op deze manier voor uw cliënten een passend abonnement bieden. Dat maakt dat u zelf geen bereikbaarheidsrooster hoeft te maken en uw personeel niet extra belast hoeft te worden.